Prirodne ljepote Lokava

…u neposrednoj blizini robinzonskog smještaja (u krugu 4 km) koje morate vidjeti.
U blizini kamp odmorišta – robinzonskog smještaja “Lazac Lokvarski” nalazi se prekrasno Lokvarsko jezero koje plijeni pažnju domaćih i stranih turista samom svojom pojavom i u svim godišnjim dobima. Šetnjom kroz netaknutu prirodu oko Lokvarskog jezera (17 km), koje je nadaleko poznato svojom ljepotom i na kojem se sve češće održavaju razni događaji (opera na jezeru, vaterpolo, takmičenje u ribolovu …) također ćete se odmoriti od svakodnevnice i stresa. U ljetnim mjesecima posebni događaj osjetiti ćete vožnjom splavom „Čača“ možete se prevoziti po istom i upoznati ljepotu jezera iz jednog manje dostupnog aspekta. Da bi došli do jezera morate cesticom prošetati i prijeći oko 2 km, što kroz prirodu i nije neki problem. Za one koji ne žele pješačiti do istog mogu, bez ikakvih problema, doći i vozilom. U jezeru ukoliko želite možete se i okupati. U istom se nalazi puno vrsta riba zbog kojih dolaze ribiči iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Ako želite, i vi se možete upustiti u ribolovne avanture.

U blizini nalazi se i špilja Lokvarka koja je najveća špilja Gorskog kotara. Sa svojih 1200 metara dužine i 140 metara visine od najviše do najniže točke istraženog dijela ubraja se među najveće spilje Hrvatske, namijenjene i uređene za posjet turista, a otkrio ju je 1912. godine Bolf Jakov, prapradjed Kristine o čijem robinzonskom smještaju govorimo.

U neposrednoj blizini nalazi se i Park šuma Golubinjak, koja je jako posjećena, također idealna za kratke šetnjice i u kojoj se pružaju ugostiteljske usluge.

Ako ste ljubitelj prirode preporučujemo vam šetnje okolnim šumama, a tko je željan planinarenja na duže staze može se uputiti i u Nacionalni park Risnjak koji je planinski masiv i sastoji se od više planinskih vrhova i spada u najljepše hrvatske planine. Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta vidljivo je na svakom koraku. Planina je dobila ime po risu, koji obitava u njezinim šumama. Naznačajniji vrhovi Risnjaka su: Veliki Risnjak (visine 1528 m), Snježnik (visine 1506 m), Sjeverni Mali Risnjak od 1434 m i Južni Mali Risnjak, visok 1448 m.

Osim navedenih mjesta koji se nalaze u krugu 4 km, odmor možete provesti i izletima na obližnja jezera u Mrzloj Vodici i Fužinama, gdje možete loviti ribu, pješačiti, voziti bicikl, posjetiti izletište Zeleni Vir u Skradu ili otići do izvora rijeke Kupe u Razlogima, na kojoj možete voziti kanu, rafting, do Vrata ili Kupjaka gdje se možete zabaviti u adrenalin parku Vrata i Kupjak, sanjkalištu u Kupjaku i dr., skijalištu, bazenu i teretani u Delnicama, klizalištu u Delnicama, muzeju u Brodu na Kupi, Prilikom šetnje obližnjim šumskim putovima nerijetko ćete naići na gljive (vrganje, lisičarke, sunčanice…..) koje možete ubrati, šumske plodove (maline, lješnjake, šumske jagode…), ljekovito bilje (bazgu, kačjak, gospinu travu,…).

Ukoliko ste odlučili u robinzonskom smještaju ljenčariti, nemojte brinuti, jer se pored kućice nalazi vrt u kojem ima različitog povrća (luka, mrkve, peršina, salate….) kojeg možete sami ubrati i iskoristiti prilikom pripreme vašeg jela. Iz opisanog shvatili ste da se robinzonski smještaj nalazi u netaknutoj prirodi, gdje nema gradske buke i gužve, da u istom nema TV uređaja, računala, telefona, da nema električne energije i raznih uređaja (samo rasvjeta u funkciji) te da ste prepušteni samo sebi, prirodi i tišini, ili ako želite možete tulumariti i u tome nesmetano uživati.

Povedite i svoje kućne ljubimce da i oni malo osjete čari opuštanja. Dođite kod nas i ispunite svoje vrijeme ljenčarenjem ili opuštanjem u netaknutoj prirodi ili raznim aktivnostima i tulumarenjem.

Viewty